BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

11 November 2012

Happy Anniversary UKM !


Assalamualaikum or hello to whoever is reading this 

[mungkin mengambil masa 19 minit 9 saat untuk baca entri ni]

yuhuu.. hye guys . uhh . hari ni 11.11.2012 right ? mm.. cam ada sak tak kena tarikh ni . cool sangat tarikhnya kan. double-2 lagi tu no dia. huhu ! yesterday pun still same . 10.11.12 wah!so sweettt . hehe ;D . 
whatever, memang smart giler lah kedua dua tarikh ni ;D 
Okay straight to the point. hari ni kan kalau korang nak tahu lah. (aku tk paksa pun if tk nak tahu). hihi! mm.. nak tahu juga , okey ! hari ni adalah hari anniversary kitaorg . (budak budak five UKM SMK KUNAK SABAH 2011-2012). seh ! macam anniversary kahwin pula nye ye . kikiki~ 
Alright . Actually , hari ni kitaorang nak buat reunion but tak tahu lah kalau menjadi. cuz , today i tak dapat ikut dengan member member UKM ni and ramai juga yang tak dapat ikut . ala , u know lah kan as usual budak budak lepasan SPM mesti alami perkara ni  *masing masing dah bawa haluan sendiri* right ? ada yang dah belajar p jauh jauh . p kerja . bzy memanjang dan sewaktu dengannya . hihi . 
Okay . continue to anniversary story . actually anniversary kitaorang ni ada sweet moments lah kunun . key , kisah disebalik sweet moments ni lah kan , sebenarnya pada tahun lepas 11.11.11 ni kitaorang ada buat celebrate lah.*kununnya tarikh tuh di ambil sebab smart . hihi . double-2 lah kunun . nak tahu siapa yang bagi idea ni ? haa .. kak JACK kita orang lah . siapa lagi ? memang tak dinafikan lah kak JACK kita orang ni lah yang rajin buat celebrate untuk class . harapkan kami yang lain lain ni . jangan haraplah ye. (sibuk memanjang lah kunuk) . apa tak ye .. celebrate yang kami duk nak buat tu dah nak dekat dah SPM . if i tak salah lah kan ? 3 hari sebelum SPM 2011 bermula kami sempat lagi tau buat celebrate UKM ni . Tak Hairan ke ? Semua orang kalau nak exam SPM mesti da sibuk belajar , duk memanjang menghadap buku , kertas kertas soalan tu tak lari dari tangan and etc . Yang kami ni pula , bukan main lagi oww pigi buat celebrate , berseronok seronok bukan main , sempat lagi buat nakal , enjoy mengilak . mm.. entahlah .. tak lah i nafikan . Dah tuh prinsip kami seclass kan ? *biar nakal asal berakal* . jyeahh//
Alright , 11.11.11 kami buat celebrate kat yaaa itu dia HAMPILAN KUNAK SABAH . kikikiki~ nak tahu tempatnye kat mana ? sila tengok gambar kat bawah ni ahh .

( abaikan orang orang yang ada kat pondok tuh . menyemak sak . haha . )

Cantik tak cantik tak tempatnye ? hihi . idea siapa juga nak g tempat ni? of course lh idea si mck kerepot . khakhakha . tak lah . ni atas persetujuan semua Member UKM. Lagi pun , tempat ni tak lah jauh sangat dari kunak cuz tempat ni area area Pekan kunak juga cuma ni tempat kampung lah pula nya hihi .

By the way , saya nak cerita ni ah sikit tentang hari tersebut. 10-11.11.11. Seingat saya lah kan.. pagi tu, kami ada buat events di sekolah kununnya celebrate untuk perpisahan class . 

First , kami nak buat sendiri kat class . Suddenly , kena buat sekali dengan kakak2 form 6 . So, bergabunglah nampaknya . hihi . but walaupun bergabung tapi tetap sangat sangat best time tuh . Jap ! nak upload pic luk . 

ahhh !
ni lah pic pic kita orang time buat jamuan tuh . 
Ladies UKM 2011-2012 yang super a w e s o m e and c u t e !
abaikan SNAP kami yang banyak buat peace tuh . hihi .
yang penting mukak tuh happy happy semua .

Hero UKM 2011-2012 yang super b e s t and f u n n y !
 (terutama si pudin and jumardi -plezlah ya.)

kami yang sedang menunggu untuk makan . haha . (kelaparan) ciannyaa..

di antara cikgu cikgu yang menghadiri jamuan di class kami . huhu .
ramai tak ? ramai tak ?

abaikan mukak si awal yang burok itu . huhu
btw, sweet pic ni ! suka suka suka .

begnilah suasana jamuan itu. sesak macam pasar ikan. haha


Okey After that , kami pun kemas kemas lah apa yang patut . huhuhu . cuz , party dah end! kuikuikui~

11 November 2011 - Jumaat (11.11.11) 

Well , Tomorrownya pula as usual kami pergi ke class .  nak jmpa buat kali terakhir . tahu tak ? hari tu lah hari yang paling bermakna buat member member UKM ni . Why ? ahh.. cuz , yang time afternoon tu kan ? semua pelajar dah balik dengan hati yang berbunga bunga *sebab dah cuti panjang katakan. Tinggallah kami yang budak seclass ni tak balik di sebabkan nak tunggu seseorang ? haa ! siapa itu ? yeah . jeng jeng jeng ! cikgu siti sundari kami yang sangat sangat lawa+cute+cantik ini . cikgu ni lah guru kelas kami dari start kami jejak UKM hinggalah berakhir . banyak sangat kenangan yang tercipta bersama cikgu ni tau ! susah senang tetap bersama dia . Walaupun kekadang ada yang pahit dan ada yang manis . hehe . 

Key, berbalik pada part tadi kan ? setibanya cikgu siti ni kat class kami pun ramai ramai lah nak buat suprise dengan dia . SNAP SNAP dengan dia. minta restu dengan dia. and yang paling menghangatkan lagi kami beramai ramai nyanyi lagu tema class dan bersama cikgu siti. sehinggalah pada saat tu cikgu siti terharu dengan sentuhan lagu tu. ala.. mana tak ye lagu tu memang super best giler bila dengar. hehe. seterusnya, cikgu siti pun mengucapkan terima kasih dan memberikan kata kata nasihat dan semangat yang sangat bermakna pada kami juga meminta maaf jika ada salah dan silap yang tersengaja terbuat. 

Okey, lepas sak dating dengan cikgu siti kami tak balik lagi tau ! masih still kat class. nak tahu apa kami buat?ahh! kami bermaaf-maafan *maklumlah nak raya dah. muehehe. setiap org kena prgi depan utk meluahkan segala yg trpendam. selepas tu, semua nangis cian ! sungguh memilukanlah apa taknya kan selepas hari tu maybe kami tak boleh berjumpa dah kembali kecuali masa dan takdir menentukan. ;'( . key ! selepas nangis,..


tadaaa! kami semua senyum kembali walaupun dalam hati tu masih ada rasa ketulan ketulan kesedihan. haha. 

Okey, pada petang tu pula seperti yang i cakap tadi kami pergi ke Hampiran Kunak. makan makan and mandi mandi kat sana. hehew. nak tahu cam na suasana nya ? 

ah! tengok pic kat bawa ni.
look ! banyak fesyen kan?ada yang macam artis. ada yang macam budak korea. ada yang macam mamak-2 mak cik mak cik nenek-2 and sewaktu dengannya. hehe . Time ni kami tak banyak bersnap. maklumlah semua orang rasa best mandi makan makan kek coklat putu ikan panggang sagol. sampai sampai tak da masa nak tangkap gambar. hihi. whatever memang sangat best lah ! sampai tak tau nak cakap apa dah. semua da tak malu malu . siap main suap suap makanan lagi . main tolak tolak ke air laut lagi . etc.

Okey , dah selesai pun cerita tentang kisah disebalik anniversary UKM ni. beh!penat dah ni. key , saya akhiri entry ni dengan sebuah lagu kenangan UKM yang super awesome ! diharap dengan lagu ciptaan Encik Pudin Dinz ini . Kita tetap bersatu hati meskipun berjauhan raga. Kan kita semua ni seperti adik beranak right? auww! miss u a lot dear's! love u so damn! .

For me UKM is the best and awesome ! semua memory di UKM tetap tersemat di hati. 
Okey ! Jom layan lagu ni ! (Specially Thanks For Hafiz cuz Upload Kat YT)
Pada Tahun ini
Adalah kali terakhir kami bersekolah..
Di Smk Kunak

Kali terakhir juga
Kami belajar di 5 UKM
iaitu kelas yang keempat..

Dan sudah banyak kenangan 
di kelas UKM
yang tak dapat dilupakan
dari tahun lalu
Dan kami semuanya seperti adik beradik..

Adakah kami ini akan berjumpa lagi
jika kami sudah lepas SPM
Dan kami berharap akan berjaya..

Terima kasih kepada guruku
yang banyak mengajar kami
sehingga kami menyukai semua subjek
yang diajar..

Oh guruku akan kami ingati jasamu..
Dan akan kami mengingati nasihatmu..
Dan kami akan always loving you..

Semoga Berjumpa Lagi

Tulus ikhlas dariku Sii Langforever. 


0 people yang sweet: