BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27 January 2013

24 Makes Me "Bengang"

Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

http://1.bp.blogspot.com/-66taU_CkXmE/UQVj57XZQ6I/AAAAAAAACMY/1gUk_XYiTdM/s1600/grrrr.jpg
Amaran ! -sila ambil perhatian.

tengok kakak kerepot kat atas tu maya dahh !!

Ni kat Bawah Semua ni antara benda yang akan membuatkan kupukupupink naik angin + naik baran + naik bengang ! and naik semua lah .. rasa nak cungkil cungkil je mata ni bila benda list kat bawah ni berlaku kat dalam diri ni . Nak tahu apa ke benda tu ? Meh ! kita bace sama sama . *bagi yang nak bacalah.

22 Makes Me "Bengang" :

1.   TAKSUKA Time Tidur Ada Orang or Bende Pula Buat Kacau Nak Kejutkan

2.   TAKSUKA Ada Orang Tunjuk Mengada Depan Kite

3.   TAKSUKA Jumpa Orang Gila

4.   TAKSUKA Si Talam dua muka

5  . TAKSUKA Si Penipu

6.   TAKSUKA Si Pengungkit

7    TAKSUKA Si Selfish

8.   TAKSUKA Si Tinggi Pembawaan *temberanggg!

9.   TAKSUKA Si Busy Body *suka jaga hal orang

10. TAKSUKA Show-off people?

11. TAKSUKA Kredit habis bila nak buat emergency call

12. TAKSUKA Kredit banyak, tapi bateri kong

13. TAKSUKA Bertubi-tubi org msg time kredit RM0.00

14. TAKSUKA Kredit RM123456789.00, handphone senyap nak mampoi

15. TAKSUKA beli something tapi takde duit

16. TAKSUKA Bila dah ada duit, barang yang nak dibeli tu dah habis stock

17. TAKSUKA Orang hon-hon time traffic jam

18. TAKSUKA Lawak yang langsung tak lawak

19. TAKSUKA First day bulan datang melawat, time tu lah "roti" out of stock.

20. TAKSUKA Jumpa Orang Sombong yang nak leppang je muka die !

21. TAK SUKA bila kite dah siap nak kuar, LAST MINUTE tak jadi !

22. TAK SUKA Si Panas Baran

23. TAK SUKA banyak orang bising +bising sana sini

24. TAK ADA Orang Pujuk Time Merajuk

Kite dah listkan .
*actually banyak cuma xpikir lagi. anda pulak bagaimana ?


Terima Kasih Sebab Sudi Baca Sini ^^

24 January 2013

"Ya Nabi Salam Alayka"


Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

Di kesempatan ni , kite ingin membuka mulut memberi salam 
kepada semua umat islam di muka bumi ini , 
Salam Maulidur Rasul 12 Rabiul Awal 1434 ,  bersamaan 24 Januari 2013  
adalah tarikh keramat lahirnya seorang insan yang agung , Rasulullah SAW  ♥ .
 Jom , Perbanyakkan SELAWAT ke atas junjungan kita MUHAMMAD SAW .
BUKAN sahaja pada hari ini , esok , lusa BAHKAN sepanjang kehidupan -,-'
Insya-Allah akan BEROLEH SYAFAAT baginda kelak -,-'

 
 "Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat."

Ya, Rasulullah . Daku Merinduimu Selalu <3


Terima Kasih Sudi Baca <3

22 January 2013

#HappyBirthdayFahmiAshari

Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

korang korang . hari ni kan ? sepertinya cam ada je yang  tak kena !
Ape ek ? mmmm. pikir punya pikir punya pikir punya pikir ...
Rupa rupanya ...

Ooohhh ! ternampak kat FB ada orang tengah Bufday Retis ! tapi , siapa ek ? mm..
Laaaa...... ni ah kawan FACEBOOK yang super duper HOT lagi COOL giler .
Sporting nak mampos !
Nak tahu siapa ? ni dia.....
pemilik nama Encik Fahmi Ashari .

(sory kalau pic ni x seberape okey )


surat pink untukmu .... muehehe..

For Fahmi ,
wawawa.... kemain lagi engkau ya fahmi ! dah besor panjong kau haa ! Laaa... tua dah noo ,, dah 20 tahun ek ? nampaknya, tak boleh buli dah lepas ni ya . dah boleh kahwin dah ni umuran 20an ni . hehe ~  Whatever , yang penting i doakan agar you sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah swt . sentiasa ingat ni "take iman,take care,take heart,take all lahh .. key ? and sentiasa mencari keredhaanNya .Bila sukses nanti jangan lupa diri tau . ingat tu ? sentiasa menjadi seorang yang disenangi semua orang . Btw, jangan sombong sombong tau ! tak baik noo.. hehe~ sorry i baru nak cerita cerita tentang you kat blogger . bukannya ape , i sengaje tu sebab nak tunggu birthday retis you baru nak post tentang you . hehe , Tahniah sebab dapat tempat kedua dalam pertandingan tu . Berkat juge doa i kan ? hehe . belanje tau ! kn you menang . hihi . Papun , semoga apa yang tersirat kat gambar di atas tu . semua tertunai for you . aminn . hadiah ? mmm.. tak ada lah , tak banyak uit lah nak belikan you . *lainlah if cam you tu banyak duit boleh beli banglo sekali . kikikie~ sory juge sbb i orang yang paling late wish kat you . you know why ??? sbb saye nak jadi orang terakhir dalam hidup awak . *ayat cinta tu bro . muehehehe. oprs! tidak! tidak! i nak jadi orang terakhir yang wishkan birthday kat awak . huhu  k. laa sampai sini lah sak coleteh ku .
sebelum tutupnya entry ni jom layan dulu lagu ni .....
*lagu ni lah yang membuatkan saya kenal encik fahmi ashari :p

*tasha and ed , pinjam luk lagu anda berdua* -,-'

Oke , sory entry ni hanya tertumpu pada Encik Fahmi Ashari .
Almaklumlah .. windu sangat nan Beliau . huhuahuahaha .
*just kawan oke . jangan pikir lain pulok noo..
whatever !
Happy Birthday For Encik Fahmi Ashari
From me ,
 Norazilah Abdullah 
Si kupukupupink ,
Pemilik gigi rabbit yang suka bercakap sambil gigit tangan . mueehehehe.

Terima Kasih Sebab Sudi Baca ^^

12 January 2013

Samsung Galaxy y Hello Kitty

Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

Okey , Today ! kite nak bercoleteh tentang benda yang kiut miut giler giler mahu mampos ! *Tunjuk Perasan. peh ! cute giler ni bro .. nak tahu apa ?




Taraaa !



muahahaha....
apa tu ? Samsung ! Samsung Galaxy y Hello Kitty ! neehhh... cutie kan ? cutie kan ?
suka tahu ini bendakk! mahu sangat sangat . dah lah pink pastu putih lagi pastu Hello Kitty Cutie lagi . Bukan kah ea boleh memyebabkan saya jadi gilak ! haha *kiding .


Nak beli lah ? harga ? dah recheck tadi kat lelong.com .
Harganya ekoran RM399 , RM382 , RM--- dan sewaktu dengannya .
Nampaknya kite nak simpan uit ni kat poket elok elok -,- '
simpan and taknak boros . nak beli jugak dengan hasil pungutan tangan sendiri . muhehehe .


Korang Korang yang terbaca ni entry!
Diharap sangat , doakan kite tau ! dapat mencapai impian nak
 Samsung Galaxy y Hello Kitty ni . yayayaya ? hehe~
Insya-Allah .. doa seorang sahabat itu mujarab tau selain daripada ibubapa . hihi ! :P

Terima Kasih Sebab Sudi Baca 

10 January 2013

good friends and bad friends


Assalamualaikum or hello to whoever is reading this



Imam Al-Ghazali ada menerangkan tentang kawan yang baik dan kawan yang tidak baik..

Pertama:
PILIH kawan yang berakal..
JANGAN pilih kawan yang bodoh kerana akan menjadi musuh dan menyakitkan hati..

Kedua:
PILIH kawan yang berakhlak..
JANGAN pilih kawan yang jahat kerana akan dirangsang nafsu jahatnya itu..

Ketiga:
PILIH kawan yang soleh..
JANGAN pilih kawan yang fasik kerana akan diajar kita kepada pekerjaan dosa dan maksiat.

Keempat:
PILIH kawan yang bersederhana..
JANGAN pilih kawan yang tamak kerana akan menjadi racun yang berbisa kepada sifat pemurah..

Kelima:
PILIH kawan yang bercakap benar..
JANGAN pilih kawan yang selalu bercakap bohong kerana akan memusnahkan jiwa


Sharing is caring ! ^_^

09 January 2013

#HappyBirthdayNorazilahAbdullah

  Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

Ewah ! Ewah ! berbulan bulan da hari jadi baru nak apdet blogger ya . sungguh tak ohsem lah Si Lang ni . haha. ala, mana tak ye kann ? s aya sibuk lah sejak kebelakangan ni . Start je 18/12/12 tu da hari jadi adik sepupu *Rukaiyah . Pastu tu pula Bufday si saye pula dengan adik berdua ni ah. *yusrie and Nordiana . Lepas itu pula, da pulak kahwin mahwin lagi cousin saya sorang sorang ni . 
*Jabira#Senneng#NewYear.


Ala.. tak pe tak pe , nak share ah ni tentang apa yang dah berlaku time 2012.2012 tu .  Actually , hari tu memang kitaorang ada buat celebrate pada malam 2012.2012 . sungguh sungguh ohsem tau time celebrate tu . mana tak nye kan ? semua family datang . Mahupun dari ke sabah hinggalah ke sabah balik *bajet nakbagitau lah tu . hehe . 

Ok . Dalam entry ni saya taknak "borak panjang panjang makan dan tengok wayang". Mak aii~ Sempat lagi kau nyanyi ya. hehe "Sikit sikit je i merajuk u selalu sabar pujuk" ala, dah lah tu nyanyi tu. ekeke. So? saya nak upload picture terus je okey ? dan saya harap korang tak lah bosan ye tengok gegambar semua tu. hehe


Sebelum tu . saya nak wish pada diri sendiri dulu . Sempena Hari 20 Dec 2012 . "Happy Birthday To Me" Norazilah Binti Abdullah a.k.a Zila atau lang . yang telah berusia genapnya 18 tahun (kakak2 da tau) call me kak Lang Okey?muehehe ---> Sempenanya umur saya 18 tahun ni saya nak menjadi seorang manusia yang sangat sangat sangat berguna kepada agama ibu bapa keluarga tercinta sahabat tersayang dan semua orang yang mengenali diri ini dan juga kepada bangsa dan Negara . chewahh ! saya nak berjasa dan sentiasa disenangi oleh semua orang . Nak jadi lebih TERBAIK+AWESOME . Yah ! Terbaeekk (y). Saya nak berazam supaya taknak da jadi kebudak-budakan nak jadi kematang-matangan dah!
-meskipun diri ini masih lagi seperti budak budak kecik-

i dont care okey ? biarlah orang cakap : eh ! sedar sikit lah badan kau itu cam budak ! ala . even saya kecik yang penting pemikiran makin dewasa baru lah ohsem sikit kans ? haha. Dan , Saya nak berazam juga jadi Seorang Super *BraveGirls* menjelang azam New Year 2013 . Taknak kena buli oleh sesiapa punn tau ! huahuahua. *trep kuat lahh sangat.


Kepada semua yang wishkan saya . Mahupun di Handphone, Facebook, Twitter, Shoutbox . Saya takkan lupakan wish wish korang tu tau . "Happy Birthday lang", "Selamat Hari Jadi Sayang" "Salam Kelahiran" "zila.happy.bday. c:"wah! takkan dilupai itu . Sungguh sungguh bermakna . haha. Thank you so much<3. Lang Harap dan berdoa, korang pun, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki baannyakk bannyakkk.. Apa Salah dan Silap lang meskipun secara langsung ataupun tak . lang minta maaf tau ! kan setiap orang tak akan lari dari kesalahan.
So, di kesempatan ini lang minta maaf je lah yang mampu nak cakap ye. hehe . 

Nak ambik Kiss Lang ni . meh. Muahh. Muahh! :D

So, apa lagi . saya nak upload ni ah gambar time celebrate 2012.2012 .
selamat menjamu selera anda ye dengan santapan gambar gambar ini  . haha.

Sewaktu Petang Sekitar jam 3 petang . kami menyediakan belon untuk majlis bertandang . 
(wah!cam kahwin pula nya ye ) muehehehe.

 diantara belon belon yang menemani saya haha . yang pink tu sahaje di asingkan cuz tema saya kan pink+putih . ewah ! kemain lagi kau ya lang =_=


(SNAP! gambar ni time mereka mereka sedang bersiap siap)
Family dari Sandakan Sabah . yang super duper Ohsem . Best giler oww join dengan dia orang ni . Happy sangat sangat . Sporting gilak bah . hahaha -_- 


Time Kenduri Kesyukuran dijalankan . Sebelum majlis dimulakan kami buat kenduri dulu kat atas rumah . Then, past je Selesai kenduri kat atas rumah . kami pun turun bawah rumah untuk event seterusnya.

Antara cake and cup cake kami bertiga . hehe Wah ! cake ni kamu semua perasan tak ? berlainan warna sak semua . alaa.. *mana tak ye kan kami semua lain cita rasa genk . so ? tu lah tu berlainan. hua hua . But, perasaan tak ? yang cake coklat itu . berbeza dari yang dua ni kan . ahh? cake siapa itu ye agaknya .



Jom ! tengok lebih besar siket ! =_=

 LANG 18TAHUN

Of Course cake saye . sweet tak sweet tak ? kecik kecik kan . sekecik macam diri saya  ni . huahuaahua ;D
Actually, cake ni kan ada maksud tersendiri . Mengapa 1 je cake besor dan Mengapa 8 pula yang kecik ni ? Okey , kan umur saya da genap 18 tahun so yang besor itu menunjukkan 10 tahun dan yang 8 itu pula menunjukkan 8 tahun . so , 10+8 = 18 tahun kann ? Yah! pandai pun mengira . Wah ! jadi guru matematik lah pula. hehe .

Ni lah mukak kami bertiga yang bufday retis time tu . Saya (tengah) . Adik Yus (tepi) . Adik Nordiana (tepi). Masing Masing Punya Gaya tersendiri . Cute lagi Beauty . Tapi diantara mereka berdua saya lah yang paling tua . paling Ohsem lagi Supa dupa dipa ! haha.



wah ! lilin lilin dah nyala nyala dah tu . aishh ! Sungguh best lahh time ni . suka suke ^^ Orang Ramai nyanyi sama sama tau . Nyanyi lagu Selamat Hari Jadi zila untuk kite . Subhanallah ! sungguh terharu time ni tau ! sebak dalam dada.

Nie lah Gengs Yurini yang Super Super Ohsem <-- Hoii! bukan main lagi ah ! happynya kami . kikikie~ mana tak ye kan . kami jumpa jarang lah bro* setahun sekali pun tak ada ya. Kecuali lah if ada masalah family ke? masalah perkahwinan ke ? atau masalah sewaktu dengannya ke . hehe. But , TakTipu ni ! Sungguh Sungguh Ohsem oww dorang time bufday saya . Sampai sampai tak bertidur semalaman hanya kerna nak jayakan bufday saya itu . wau! terharunyee.. 


Nie .. bakal bakal , Oprs ! salah sebut lah .. Actually , ni ayah kepada sahabat lama saya atau lebih dikenali sebagai Ollok .Sweet tau pak cik ni ! Dah lah sweet, sporting giler lagi tu . Tengoklah tu , sempat lagi nak berSNAP dengan ni beliau . Its true lah kann pak cik ni memang Sporting sangat .




   Barisan Para Konco Keras malam tu . The gengs Impian Group .yang super power rangers dihati haku ini ! huahuahuaa . Btw, Thanks Beboyss Semua . Sayang korang tau ! tanpa korang maybe majlis ni tak seindah yang disangka sangka kan . Thanks ya diatas sporting sportingnya korang semua . Harap korang tak lah rasa kecil hati jika ada tersasul bicara ataupun perbuatan. lagu? emm.. lagu yang abang Lok cipta khas untuk saya dan sekeluarga, saya hargai sangat . thank you so much ya mr.saxobeat <3 (sahabatlamagtuhh) . Dikau lah dihatiku selalu . sehmen ! thanks2 lah ya sebab datang di atas undangan my mums walaupun kepenatan sepanjang hari kerja, dikau lah kawanku selamanya . hee~ Stop lah tu lang .


Sekitar Jam 12 Subuh .

Para Penari Terhebak saya . Gembira lahhh tengok dorang menari suke sangat !

Bebudak saya yang paling paling saya sayang . Mereka ini lah Anak Murid saya yang super super bestt! ikut cakap tahu ini budak . Namun, kekadang tu ada juga yang tidak menyenangkan but saya sedar sebagai seorang pendidik , saya mesti ada kesabaran yang tebal . Sebab menjadi seorang pendidik ini tidak semudah yang kita sangkakanright ? Btw, saya sama tinggi lorh sama mereka mereka ini . *cam budak betul lah si Lang ni . Huahuahahua :D

Para Queen Tercantik di hati dahku ini . sayang tahu dengan semua semua kat atas ini . Auntie auntie and anak buah saya dari sebelah papa . 

Para GrandMother & Auntie dari sebelah mama .Wewitt! Sempat mintak gambar lagi tau mereka mereka ini . hehe.


Sekitar Jam 3 Subuh .

Barisan para bro sekampung . Bro Bro sekampung yang terbaikk dr ladeng ! kikikie~ uisshh! tengok tu dorang happy+happy ning lah . siap buat peace oww.

Muka Mck2 saya time kesedihan merasuk ke dalam diri .


Face yang sangat sangat Sad . You know why ? mm.. time ni sebak thu . Abang Ollok Tengah duk buat lagu special for me and family . Lagu tu of cuz lah berkisah tentang Arwah . Memang sangat sangat sakit thu time ni . hanya Allah s.w.t sahaj yang tahu bagaimana perasaan saya time itu . :'(


Para Anggota Tercinta . Pak cik Pak cik saya ni tau ! tengoklah betapa Sporting nya mereka . Btw, yang pakai spek tu papa saya . handsome boy kanns?? haha . Whatever , Semua Person Kat Atas ni memang Handsome+Handsome lahh . :p

Sewaktu pagi , sekitar jam 6 gituh lahh .. masih lagi still terbangun auntie auntie tercinta saya ni . Sanggup tau tak bertidur dia orang ni semata mata nak jayakan majlis bufday retis saya . 
Tq so much auntie auntie ku  ♥ <-- sayang ketad2 korang tau !

Sebelum tu layan dulu ni video .
 "Selamat Hari Jadi"
"Selamat Hari Jadi"
"Selamat Hari Jadi Zila"
"Selamat Hari Jadi"...
"Happy Bufday Happy Bufday"

"Hidup Akan Indah Jika Senyuman Selalu Ada"
Norazilah Abdullah.