BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21 February 2013

Yesterday..


Assalamualaikum or you and you ! 

Pernah cium baby tak ? wangi kan ?  Sabda Rasulullah S.A.W, "Bau bayi itu (berasal) dari bau SYURGA", MasyaAllah best kan ? So, awak kena rajin rajin lah erk cium baby yang baru lahir ;)

This is My Peby merangkap makwe aku and me dia punye umi 
"Lang"! Atototooo...wangi nye die ni..*Baby Bestie Saya Okey*

Oh yaa sebelum tu hari ni nak share ngan korang korang ni tentang "sunnah Rasulullah yang menyayangi kanak kanak",So,Straight to the point. jom baca sama sama :

Kisah Rasulullah , Pada suatu hari ketika Rasulullah S.A.W sedang menunaikan solat dan sujud, tiba tiba al Hassan dan al Husain naik ke atas belakang baginda. Ketika beberapa orang sahabat yang melihat kejadian itu hendak mengalihkan dua cucu baginda tetapi Rasulullah memberi isyarat supaya membiarkannya.Setelah selesai solat baginda mengajar dua orang cucunya masuk ke dalam bilik sambil bersabda kepada para sahabat. 
"..Sesiapa yang mencintai aku hendaklah mencintai dua anak ini.." -Riwayat Abu Laila dengan Isnad yang baik
Ketika Rasulullah SAW membawa Hasan dan Husain, tiba-tiba seorang lelaki bertanya kepada baginda, “Ya Rasulullah, apakah engkau sangat cinta kepada mereka berdua?” Baginda terus menjawab, “Sudah tentu. Sesiapa yang mengasihi kedua cucuku ini maka bererti telah mengasihi aku, dan sesiapa yang memarahinya bererti ia memarahi aku.”   
Kemudian, Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa pada suatu hari beliau melihat Rasulullah S.A.W mencium al Hasan bin Ali di depan al Aqra bin Habis yang ketika itu berada di kediaman baginda S.A.W. Al Aqra berkata, "Ya Rasulullah, saya mempunyai sepuluh orang anak tetapi tidak ada seorang pun antara mereka yang pernah saya cium. Mendengar demikian Rasulullah S.A.W. menatap wajah al Aqra sambil bersabda,  
"Sesiapa yang tidak mengasihi tentu dia tidak akan dikasihi orang" -Riwayat al Bukhari dan Muslim.

Oh yaa, sebelum tu yesterday punya tittle kat atas kan ? so, this is yesterday punya hal ? aku hangout kejap!

'
Disini : lepak | lunch | santai

And....
Jumpa dengan??

| Hye I'am Zila and dia yang tecik ni Syuadah | 

So, yesterday itu aku dating dengan BAKALBAKALSUAMI tau. ops! ops! JANGAN! JANGAN! jangan percaya oke? Actually begini, sewaktu nak melepak ke rumah kawan lama adalah juga singgah singgah rumah kawan sorang ni, MOHD IDRIS --> kebetulan time tu dia tak busy so, lepak jap ke rumah dia then jumpa family dia , waa~ super bahagia tau family dia, sporting lagi tu, sampai sampai muka kite pun dah tak lari merahnya. haha . so, sembang sembang lah ni kunun dengan akak dia, borak panjang panjang sambil dia duk layan anak dia (syuadah), akak tu ada kata :

Anak ni , adalah satu anugerah penyeri sebuah keluarga dari Allah S.A.W. 

So, Sayangilah kanak kanak seperti Rasulullah SAW ;)


0 people yang sweet: