BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

01 August 2013

Separuh Jiwaku Pergi



Assalamualaikum or hello to whoever is reading this

Hey you ! How are you ? I hope you still fine. tapi hari ni, i ada something to tell about this memo,

Banyak dah kan berlaku di antara kita selama 3 tahun ni, means selama  kita tak sudah sehaluan seperti dulu. hinggakan hati dah tak mampu mengharapkan awak lagi dan hingga membuatkan saya give up mencintai awak. Saya rasa, saya dah banyak berkorban dengan kebahagiaan, keegoan diri awak dan sekarang saya rasa memang tepat pilihan saya untuk melupakan awak.

Memang saya akui saya turut kecewa. Tipulah kan kalau saya kata saya tak kecewa. Namun, saya juga sedar.. mungkin perpisahan ini mengajar saya tentang satu perkara     

“Tiada Cinta Yang Indah Selain Mencintai Sang Pencipta” . 


Namun begitu, saya juga sangat bersyukur dipertemukan dengan awak. Mengenali awak adalah satu perkara yang sungguh unik. Why ? cz dengan mengenali awak, saya sedar di dunia ini masih ada lagi lelaki sebaik awak. dengan mengenali awak , saya sedar  di dunia ini masih ada lagi lelaki yang mampu membimbing wanita ke arah kebaikan. dengan mengenali awak, saya sedar  di dunia ini masih ada lagi lelaki yang egois dengan cinta yang hanya memberi cintanya kpd yang setia.

Actually, saya tak tahu kenapa saya selalu nampak salah depan awak ? maybe takdir dah ditentukan kot cam tu. But honestly, setiap perkara yang saya rasa betul and benar yang saya buat mesti nampak salah depan awak, entah kenapa ? saya sudah cuba bertahan begitu lama untuk perbaiki perkara yang salah itu but akhirnya down juga . “mana taknye kan ibarat batu bila awak ketuk ketuk tiap kali akhirnya pecah juga” ahhh… begitu lah juga dengan hati saya , makin lama ia seperti  pudar . maybe hati saya dah tak mampu bertahan lagi kot .

Awak ? awak pernah terfikir tak , dah berapa tahun saya mencintai awak ? mmm…. Awak kira sendiri lah yee~ . saya rasa begitu lama saya menyimpannya . saya simpan ia ibarat beban yang berat untuk di tanggung sendiri dan saya rasa saya patut membuang nya jauh jauh dari hati saya . *yelah kan dari saya tanggung siksa sendiri baik saya buang je .




Mak saya pernah cakap dengan saya ,
 “Lang, jangan mengharapkan cinta seseorang yang tak sudi mencintai kita, tapi cintailah seseorang yang mengharapkan cinta kita”.

And Words itu lah saya simpan sampai sekarang di dalam hati saya.

Saya tak tahu lah.. sampai ke mana hala tujunya perasaan saya terhadap awak. sehingga kan , dalam mencintai awak banyak part part yang penting berlaku. banyak sangat saya belajar tentang cinta seseorang. banyak sangat saya belajar menunggu cinta orang. Banyak sangat saya belajar tentang mengejar cinta seseorang dan banyak banyak banyak lahh…. Sehingga banyak nya tu tak boleh dah saya listkan.

Saya tahu dan saya sedar, saya pun ada juga buat kesilapan dengan awak. saya tak tunggu awak , saya hidup dengan orang lain, saya bersikap terlebih lebih, saya show off people, and bermacam macam lah. but itu semua dulu oke, now ! saya dah lebih matang sikit. maybe umur saya dah semakin meningkat kot. hehe. sebab tu lah sekarang saya jenis lebih kepada DIAM, saya hanya luahkan perasaan melalui penulisan secara lisan. kot kot ada yang membaca boleh dijadikan teladan.



Dulu … *masa saya nak melupakan awak .. saya pernah bertanya dengan kawan saya “Shella” ,

Is like this “Laq, cam na ya kita nak lupakan seseorang yang kita sayang betul betul ?
Dia pun jawablah pertanyaan tu , “senang je lang, cuba kau hilangkan perasaanmu dengan dia dan terima orang yang menyayangi kau, Insya-Allah akan lumpuh juga tu ingatanmu dengan dia"


And lastly, saya pikir punya pikir dengan semasak masaknya …. Papp! “saya terima cadangan itu” but , lama tau saya terima cadangan tu , ye lah kan … nak mencari pengganti sesehebat awak memang amat amat susah ya , sehingga kan saya rasa nak sayang awak balik . tapi saya terfikir juga ,”buat apa saya kejar awak dan cinta awak yang tak sudi itu , lebih baik saya mencintai Allah swt . dan tunggu dari Dia untuk menghadiahkan si dia untuk saya ” right ? ahhh -_-


So , this is kata kata sorry dari saya … *dulu saya pernah post cam ni kat blog kedua saya yang telah lupus tu . Cuma , saya dah kemaskini balik . and this is real ok . dan tepat sekali . so jom baca…




Im sorry sebab kacau awak dengan entri ini.

Im sorry sebab saya dah tawar rindu and sayang kat awak.

Im sorry sebab finally saya terpaksa GIVING UP LOVING kat awak.

Im sorry sebab banyak sangat saya buat perkara yang menjengkel kan masa dulu.

Im sorry sebab saya gedikk sangat dengan awak dan mengada2 masa dengan awak dulu. but I just suka bermanja manja dengan awak.

Im sorry sebab saya dulu suka sangat ganggu awak sampai awak nak main game, tidur,belajar pun terganggu sebab duk melayan karenah saya yang tak menentu.

Im sorry sebab bila awak nak balik rumah je saya suka halang awak balik sebab takut konon awak tak datang datang ke rumah auntie kite.

Im sorry sebab saya suka buat surprise yang tak masuk akal kat awak dulu.

Im sorry sebab saya suka mesej panjang panjang, buat status jiwang jiwang, hantar gambar buat geram kat awak. Sory ek ?

Im sorry sebab suka sangat saya buat origami “I LOVE [name awak]” kat kertas warna warni dulu tak pun kat tempat lain. Just nak tunjuk, awak yang saya sayang sorang ~konon~

Im sorry sebab dulu saya tak percaya awak dan saya sangat sangat “pencemburu buta” kat semua wanita yang ingin dekat dengan awak. But saya just tak nak awak didekati oleh ramai wanita.

Im sorry sebab saya tak sedar yang saya akan kehilangan awak seperti sekarang dan akibatnya saya tak boleh lawat awak dan sembang dengan awak lagi.

Im sorry sebab saya banyak tipu awak. But honestly, saya buat tu pun sebab saya just nak terus dengan awak.

Im sorry sebab saya terpaksa ikut cakap mulut dunia luar yang saya patut lupakan awak.

Im sorry sebab saya tak mampu dah nak tawan hati awak bukannya apa, awak sendiri bagi yang mesej terakhir “kalau ada jodoh takkan ke mana”

Im sorry sebab dah banyak kali saya janji nak lepaskan awak, tapi tak menjadi je, but this is real oke, saya dah boleh cakap, “saya dah lepaskan awak sekaligus lupakan awak”

Im sorry sebab saya tak kejar kejar awak lagi and tak stalk stalk FB awak. bukannya ape, saya betul betul dah tak macam dulu. langforever manja yang selalu ganggu fb awak :)

Im sorry sebab if you nampak lah sekarang saya macam happy je dalam hidup, siap boleh berdepan lagi dengan awak kan ? ketawa ketawa sambil sembang sembang . hidup macam awak dan saya tak pernah wujud kisah silam yang dulu. but, sejujurnya dear.. orang yang merasa pedih sak tahu itu semua.. betapa semua itu hanya penipuan semata, betapa semua itu hanya paksaan di jiwa, betapa semua itu susah nak buat dan lawan hati yang kecai berderai . wahh ! tapi itu semua demi untuk menunjukkan bahawa saya tegar bila berdepan dengan awak.

Im sorry sebab sekarang saya mampu dah cakap “saya dah tawar hati dengan awak sekaligus dah melupakan awak sepenuhnya” sebab saya dah terima cadangan dari sahabat saya dan saya telah menerima si dia dari pilihan hati ibu saya sekaligus dah mula menjadi pilihan hati saya, Jikalau lah takdir menentukan Allah swt. Mendetikkan rasa sedar dan awak sendiri yang cakap cam ni , " damn! she realy loves me. i should not have let her go. i shud have been wit her, i miss her damn much”


Awak ketahuilah satu perkara ,

Saya dah puas bertahan dengan awak dulu supaya awak tak akan rasa seperti itu… but, awak sendiri yang buat keputusan itu right ? sungguhpun awak tak menyayangi diri ini , berilah saya sedikit petanda dan sungguhpun awak menyayangi diri ini, berilah saya sedikit ayat kata, supaya saya tahu perasaan awak terhadap saya dan sure saya tak akan tunggu cuma saya mampu berdoa dengan Dia supaya kita dapat disatukan. Tapi, one day nanti awak kena hidup dengan keputusan ini dan maybe sedikit sebanyak ada rasa menyesal … “lumrah kehidupan seorang manusia memang dah macam tu” bila dah dikecewakan dengan seorang yang kita cintai, baru kita menyedari betapa berharganya kita memiliki orang yang mencintai kita ^^

Akhir kata, saya ingin memohon maaf sebab cintakan awak tapi tak pernah menyentuh hati awak sedalam dalamnya dan gagal membahagiakan awak . maafkan saya juga sebab tak pernah mencintai awak dengan sesungguhnya, But whatever, im sorry and this is really a goodbye from me. Kalau dengan entri ini hal di antara kita boleh reda, saya redha…. Mungkin ada hikmah di sebalik ini semua right ? … 

 Dear Patera Phairot,
LOVE YOU Sayangss! Take care yourself, Ingat ni ! saya tak pernah menyesal mencintai awak dulu, malahan saya bersyukur sangat sebab dengan mencintai awak, saya kenal diri “saya siapa” sepatutnya. saya harap awak doakan kebahagiaan saya dan saya doakan awak temukan kebahagiaan sendiri. aminn, Saya sayang awak ! dan saya harap awak akan sentiasa senyum tiap hari nanti, walaupun saya dah tak bersama awak lagi,dan saya tetap percaya awak seorang lelaki yang sangat baik hati ;) dan Insya Allah, jika panjang umur dan di murahkan rezeki Bila future nanti ingat satu perkara ni, i will keep this blog, saya nak awak tunjuk entry ni dengan Anak awak dan katakan dengannya "Anakku, sebenarnya ini lah aunty zila yang pernah Ayah kecewakan dulu, dan Ayah tak pernah menghargai setiap cinta yang dia berikan :)


p/s : oke, puas air mata dah keluar untuk 1 minggu! hoho entry ni dah lama di dalam draft baru kena publish :P




0 people yang sweet: