BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

29 October 2013

Trip To Selangor : Sungai Gabai (Waterfall) at Hulu Langat



Assalamualaikum

Well !Tak perlu tanya lagi sebab memang aku tahu, sejak kebelakangan ini aku sangat lah rerajin menaip dan rajin jer update blog? hoho Sadtutuatidgakali dalam seminggu update entry =D ambikau ! memang kaw kaw lah haha Oh ya, *sebelum terlupa, actually aku taknak coleteh panjang kat entry kali ni sebab ya, nak upload gambaq bebanyak nih time harituh masa aku pegi mandi manda kat *oke bagi dj yang cakap*

Memperkenalkan, Sungai Gabai waterfall, Hulu Langat, Selangor! Bhahahaha

















Bhahaha posing paling mahal oke ? 

Aku sendiri pun peduli masa nih tengok orang duk tengok2 aku berposing di tempat tuh meskipun ada sampah kat bawah dia nak juga bergambaq kat situ hehe



Haishhh *lupakan lah gambar tadi hehe buat malu i'olls jer tau ? jom lawat gambaq bawah nih lagi

Subanallah, Indahnya sungguh ciptaan Allah SWT

Actually tinggi nih tau air terjunnya, tengok tangga tuh  ! haaa, sampai jer kat atas ada pondok tapi sayanglah, aku tak da naik sebab ala.. aku takut nanti aku penat pastu takut nanti kaki tercabut pulak dari badan haha


 Ewah ! Oleh kerna photograher tak der, So aku lah sendiri yang tangkak gambaq ni, kesian kan ? :P
*trip2 comel lah kenen


 
 
Jernih tau uolls air die, dah lah sejuk best pulak tuh ! Tengok haa gambaq bukti kat atas tuh ? 


Oh ya, selain boleh mandi manda kat sana, yang lagi coolnya kita boleh tangkak gambaq yang inndaahh indah ! tau tau, Tak caya ? tengok nih

Sorry, kalau model dalam gambaq *sesangat nsem

Dan lagi satu lama sangat dah moment nih sebenarnya *bulan lima yang lalu lagi, tapi oleh kerna aku tak puas puas hati jugak, aku nak jugak update kat blog, so hehe terupdet juga entry ni hahaha yang penting aku happy^^ walaupun aku tahu yang aku nih tengah kekok nak cakap apa kat entry nih =P

 
Lawa tak ? Lawa tak ?

Posing hakuu tu sebenarnya tiru dalam tv, chewahh ! hahaha tapi tak pe lah, itu biasa terjadi ! hihi



Hai nama saya si gondrong, rambut saya cantik tak ? hehe


k lah guys, chaw dulu ? nanti tunggu tau entry aku pegi shoot2 kat Putrajaya ;)
keep in the touch :*


P/s : rasa macam kekok masih, hmm kena perbaiki nih~


With Love, Zila Abdullah

28 October 2013

Ya Allah Indah berseri wajah "Diana Amir"




Assalamualaikum


Alhamdulilah, masih di beri kesempatan meng-update blog, memandangkan masih ada lagi kerajinan yang tersisa ini so, tadi malam time aku stalk LHmediatv. Aku nampak ada photograher nih *sory lupa pula namanya hehe. Jadi bila aku tengah stalk2 kat fanpage fb photograher tu aku ternampak sorang pelakon MIG yang diberi nama Diana Amir tuh, kenal tak ? kalau tak kenal ala rugi sebab awak tak kenal dia macam mana, tapi tak pe lah aku bagi kenal sikit2 jer lah yer selebihnya pegi cari kat Encik Google ?


So, aku rasa jarang sekali aku jumpa pelakon macam Diana Amir nih tau, sebab kau tahu kenapa ? apa yang menariknya sangat Diana Amir nih ? ala, ko baca lah di bawah nih, malas rr nak taip panjang2 hehe


Sekitar jam 9.30 malam tadi, Diana Amir telah selamat bergelar isteri kepada Mohd Habib Bullah A. Rahman dengan sekali lafaz dalam satu majlis sederhana tetapi meriah yang diadakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Presint 3, Putrajaya.

Akad nikah telah disempurnakan oleh Imam Besar masjid tersebut iaitu Hazaruddin Baharuddin. Pengantin perempuan diwalikan oleh bapa sendiri, iaitu Amir Hashim Mohd Kassim.

Pasangan yang mengenakan busana indah hasil rekaan dan tajaan Ezuwan Ismail ini selamat diijab kabulkan dengan sekali lafaz tepat jam 9.30 malam.

Sebelum berlangsungnya majlis ijab dan qabul, terlebih dahulu berlangsung satu majlis doa selamat, khatam Al-Quran dan berinai di Wisma Metrowealth. 

Pihak perempuan menerima hantaran berupa senaskah al-Quran, sebentuk cincin emas dengan mas kahwin RM 1,000. Pasangan ini belum lagi memutuskan tarikh dan lokasi berbulan madu dek kesibukan masa. Tahniah buat Diana Amir & pasangan! -RotiKaya Staff 


Majlis doa selamat, khatam Al-Quran dan berinai






Berserinya wajahnya kans ?


Alhamdulilah, selepas jer berhijrah Diana Amir betul betul dah tak macam dulu, beza sangat ^^ Dia tunang pun tak hebah mana mana pun tau, yang lagi bestnya dia tak nak menyusahkan suaminya dan tak nak pembaziran yang berlaku di hari perkahwinannya, Bestnya kan ? Lagi satu dia juga memilih agar majlis perkahwinannya di buat dengan sederhana. Kalau macam nih tak yah susah2 nak cari duit lagi nak beli itu dan ini. Hanya senaskah al-Quran, sebentuk cincin emas dengan mas kahwin RM 1,000. Jimat dan berpatutan kan ? Ikut cara Islam is the number one for straight to Jannah =D


Majlis Pernikahan 

 





 Sweetnyeee !


Moga kekal hingga Jannah Diana Amir !
Amin <3


Barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khaiir
 
Semoga diberkati oleh Allah bagi kamu berdua dan diberkati atas kamu berdua dan menghimpunkan kamu berdua dalam kebajikan.



P/s : Rasa nak kahwin cepat lah kalau macam nih =P *kiding*.



With Love, Zila Abdullah <3


22 October 2013

My "E" : Teaser


Assalamualaikum or hello dears


Since dah almost a month i did not update anything in here kan *kecuali kemaren upload gambar anniversary jer, OH NO so pemalas oke? So zila ! baik mula balik tulis blog. Lagi lagi dah start ada perubahan dalam hidup ni, jadi awak kena banyak banyak menulis. ewah ! macam lah gempak melebih blog nih hoho . *Oke sangat tetibe*


Anyway, hari ni aku rasa tergerak hati pula nak jawab tentang teka teki ini walaupun first aku tak heboh hebah kan mana mana pun kecuali upload gambar kat insta share kat fb dengan bagi caption gantung. Tapi oleh kerna ada juga ketulan ketulan manusia yang dapat menjawabnya. So,



Tup Tap Tup Tap lama mendiamkan diri kan, syukur Alhamdulilah,
i'm someone's tunang dah hohoho!!!

Alhamdulillah. this is a step nearer to a new beginning. 

 
Perancangan Allah SWT sungguh indah hinggakan diri tak tahu bagaimana nak jelaskan. Tapi aku tetap percaya ada satu cerita yang terselit di dalamnya, sungguhpun hakikat itu harus aku terima :)

 

Ya Allah, berikan kami berdua ketabahan dan kesabaran dalam menempuh fasa yang baru dalam hidup kami ini Dan semoga kami berdua dapat bersatu di dalam ikatan yang suci dan juga diberkati Amin



Ok, dah teaser jer pun kan ? so, Insha Allah nanti kan sambungannya di entry yang lebih panjang. *maybe kot*





P/s : Padahal majlis harituh 10august 2013, dah lama dah pun nak-dekat-3-bulan dah tapi baru nak update pasal ni ! =P *sebabsegan+blushing* dan pening pale nak fikir pasal nak update ker tak nih ? Whatever, tq guys for reading this entry =D



With Love, Zila Abdullah



21 October 2013

Happy Anniversary ?


Assalamualaikum ♥

Hi, kengkawan ! hari ni ada mood pulak nak update blog hihi~ Rasa tetibe* Sebab tajuk tuh tengok lah weyy, gempak tak ? gempak tak ? hoho ! Happy Anniversary ni ! tapi siapa erk ? Adakah diri ini dengan si dio ? haha tak lah, Anniversary ni for my mom and dad yang super duper sweet itu !

24years, mereka berdua tempuhi pelbagai onak duri kehidupan dan moga hari yang akan datang sama seperti sekarang dan moga di kekalkan hingga ke alam syurga Insha Allah, Amin mudah-mudahan :)

Oh ya, sebelum tuh nak share kat korang tentang gambar harituh (17oct 2013) yang sambut anniversary mak & papak, So jom ! 


Nih sesi beli kek dan sesi sweet2 for my mom and my dad ^^,  suka SEsangat tengok nih tau =D

Tadaaa !! This is cake so cute siap ada leb leb lagi ! 
especially for my mom and dad


Love you berdua mom dad, laju laju dan ketad-ketad :*

Alolololorh, sweetkans ?  


Nih pulak version Suami isteri juga, my uncle and my auntie yang super childish ni, yang pasti childish2 best tau ! sebab dorang nih *mudah mesra *seporting gegile* sampai kita nak naik gile~


My uncle Arman says, tak pe lah pinjam kek dulu lah nak snap =P


Dan, of course kami juga yang mau bergambar nih, Lai hai ! tak mau tinggal juga dia mehhh ! cheh!

Sweet tak ? Sweet tak ?

Nih pulak version retard ! yang melampau lampau punya face ! tapi best,


Dan, pas sak dari kfc kitorg pegi funfair lagi, nak jalan cari hal ! hahaha *kiding


Alamak ! please tengok siapa tuh ? kat atas tuh ? Aduhai, tak tahu malu weyyy, perangai kalau xubah masih juga dia =P




Part nih juga aku suka sebab suka tengok mak aku dan adik yang ceria jer macam kanak kanak rebena=P

 




Sama juga macam tadi tapi nih, *actually kitorg nak naik yang cawan cawan tuh tapi rosak pulak tetibe so, tak jadi lah dan tepaksalah kitorg naik kuda2, actually malu weyyy, org besor naik kuda =P ramai oke? tengok kitorg naik kuda2 nih tapi apakan daya nak naik juga so, pedulilah ! ada ku kesah =P *kiding

 
 
 





 

Sempat lagi okey ! aku berposing di tempat orang ramai ! hahaha



Pak & yus pegi beli token lagi huhu


Me and Auntie Mas

 
 

Pak ambil duit lagi nak beli token nih, hihi =D




Abdullah Nayang
Moga kekal hingga Syurga Insha Allah,
Banyak cerita tersemat di jiwa mengenai mereka,
Tapi aku rasa cukup aku saja yang tahu dengan mereka,
Dan oleh itu aku chow dulu guys ! Bbye

*Boleh tengok selebihnya kat video keek nih k
Jangan lupa follow me Cheh ! promot !

See you again di entry yang akan datang :*


With Love, Zila Abdullah