BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21 November 2013

"Zikir Terapi Diri"


Assalamualaikum

Oleh sebab hobi suka mendengar lagu yang ada makna tersendiri. Tiba tiba di satu pagi terdengar satu "zikir" yang selalu jadi pilihan hati dan juga yang selalu membuat hati ini jadi tenang. Yeah ! betul. "zikir terapi diri" itu by Hafiz Hamidun.

Memang betul orang kata, bila dengar alunan zikir ini alamat lah diri rasa macam kerdil jer rasa macam tenang jer rasa macam nak nanes jer sambil INSAF macam kena elektrik tahap kegabanan gettew ! Yes, aku sokong bila ada orang cakap macam tu. Tak caya ? Try lah.
Tak rugi tau dengar zikir ni sambil menyebutnya why ? sebab dapat banyak pahala, lagi best dari dengar lagu yang entah ape jer motifnya right ? Lagipun, zikir macam ni sesuai sangat bagi orang yang tengah bersedih hati, Bak kata pakar psikologi zikir ini adalah salah satu ubat hati dan juga zikir ni boleh membuat kita dekat tau denganNya dan terus mengingatiNya. Its #FAKTA oke ? *banyaklah kau fakta situ ya lang*

Oh, ya ! teringat satu sabda Rasululah saw iaitu..

Rasulullah saw. bersabda, "Lazimkan membaca subha nallah walhamdulillah wala ilaha illallah wallahu akhbar, kerana semua itu dapat menghapuskan dosa sebagaimana gugurnya daun dari pohon".
  (HR Ibnu Majah)

So, Amacam korang? senang senang jer kan kita dapat pahala, dengar dan menyebutnya sahaja boleh mengugurkan dosa kita. Right ?

Eh! iya pula kan, tanpa membuang masa jom kita layan dulu yang ni oke ?



Allahu Ya Rahman by Hafiz Hamidun, zikir yang sungguh membuat hati rasa macam nak nanes jer tau !

Oh ya lagi satu, zikir selebihnya korang boleh tengok & dengar lagi kat  
Arteffects International


And this pula antara koleksi zikir terapi diri by Hafiz Hamidun


Jom aku ajak kalian semua, marilah sama sama kita amalkan ^,^ mendengar dan menyebut zikir walaupun bukan 24hours menyebutnya tapi sekurang kurang dengarlah dan hayati dalam kehidupan seharian barulah kata Cool gettew ?



With Love, Zila Abdullah

20 November 2013

Bukan Aku - Tasha Manshahar | Quick Update

Assalamualaikum


Hey, you my dear you my darling and you my sweetheart ! haha 
Tak nak ceta panjang, sebab ni Quick Update jer So, jom guys dengar lagu yang tengah heboh dan HOT kat TWITTER baru baru ni, "Bukan Aku" yang di nyanyikan oleh Tasha Manshahar. Sekali jer aku dengar ni, memang best memang osem memang buat hati ini terkenang balik masa lalu! Oprss! =D

Aku yang tengah duk hati berbunga bunga ni pun boleh nanes tau belakang pintu sambil hentak hentak kaki bila dengar lagu ni apatah lagi, orang yang tengah patah hati lagilah *sesuai* tau? haha *kiding*

So, oke sila kembalikan mood JIWANG anda bila dengar lagu ni tau ! oke ? cubit siapa yang tak mau tukar mood JIWANG itu =P




Lirik Bukan aku By Tasha Manshahar

Tak mudah aku jalani
Hidupku tanpamu disisi
Hari-hari ku tangisi
Segala memori janji ku mungkiri
Engkau masih aku rindu
Walau tak pernah engkau tahu
Hanya satu harapanku
Moga kau selalu maafkan diriku
 
Aku lepas semua pergi bukan kerna aku benci
Tapi kerna ku terlalu mencintai
Percayalah oh sayangku
Nikmati dulu usiamu
Nanti kau temu cintamu bukan aku
Ulang chorus 2x

Nanti kau temu cintamu bukan aku


 P/s : Memori, bila datang mengetuk pintu hati boleh buat air mata jatuh ke pipi! Ya, aku pasti memori itu sentiasa datang & pergi dalam hati ini.



With Love, Zila Abdullah

14 November 2013

All Memory Funfair kunak | Entry Bergambar


Assalamualaikum


Walaupun aku tengah sakit hati tapi aku tetap beri salam ikhlas kat awak ya ?


EeEeEeEe T_T aku rasa nak nanges lah ! nak ketuk je pale ni biar bergegar satu dunia sambil hentak hentak kaki ! sebab aku tengah geram betul ! haishhh !
geram              geram             geram             geram             geram


Baru je tadi aku "goodmood" sekarang dah bertukar ke "badmood" sebab you why ? huyy! entry ni sebenarnya dah siap weyyy tinggal kena publish je belum, tapi oleh kerna alangkah baiknya aku tertekan butang delete pastu tekan button yes ! aduyyy, so terdelete lah semua tadi, sungguh weyy aku rasa macam nak hentak pale jer ni *Pang ! Pang ! Pang ! Biar aku tahu rasa yang aku buat tadi tu adalah salah dan sangat binasa -,-' Oke, sangat tunjuk perasaan !

Tapi,walaupun aku tengah "badmmod" aku tetap juga tahan perasaan !@#$%^&* ni sebab nak buat entry yang ceritanya dah nak usang sebenarnya ya tuan tuan dan puan puan sekalian, So dengar sini ?

Siapa sini dah pernah pegi FUNFAIR ? *bagi orang kunak* Siapa belum, oke rugi -,-' Siapa yang sudah, korang rasa mana yang mencabar jiwa dan minda ? Ali Baba or Tagada ? alaaa, rasa tak penting juga soalan tuh So, aku pun dah malas dah taip panjang, So korang layan jer lah ye gegambars semua ni time aku pegi :P


This first time aku pegi Funfair, tapi malas weyyy sebab bila ktorg da nak masuk ish2, tetibe pulak hujan -,-' tapi rahmat Allah kan, mesti sentiasa bersyukur jangan mengeluh dengan pemberianNya Right ? This time aku pegi dengan mak, my uncle2, adik yus and adik sepupu yang sorang tu Arif and c Jims and his friend.





 

 




 

 Senyum lebar aku ! ambikau ! hahaha


Seconds time pulak, aku pegi dengan family auntie ku, bawa dirinya, bawa anaknya, bawa husbandnya, and bawa abangnya eh ! salah pulak, bawa abang idris^^  oke ya adik puan tuan sekalian =P And juga kali keduanya kan aku pegi Funfair kali keduanya lah juga aku bernasib malang berbau baik ewah! tau kenapa ? sebab HUJAN lagi tapi Rahmat Allah kan, Alhamdulilah dapat free masuk korang !!! hahahaha *aku paling suka bab bab free nih !


 

 





Next, time nih aku pegi dengan my family, oke aku malas nak coleteh panjang tentang nih, korang yang nak tau sila baca SINI

 So, korang layan lah gegambar nih je ye ?












And lastly, aku pegi dengan my uncle and my auntie and my fiance *tapi sorry sangat tau korang sikit jer gambar, hanya dua jer nih sebab this time aku lupa bawa camera and gambar nih pun aku dapat dari kawan jer, tuh pun ambik dari FB tuan punya badan yang dalam gambar ni huhu 

 

 
 Sayang awak tau ! Cc : Mazna Mohd



Wooow! panjang bebeno entry aku kali ini haha tapi sorry sebab yang memanjang itu adalah gambar2 jer, alaaa ! macam lah korang tak nampak title tuh | Entry Bergambar kans ? 

So, rasa nya sampai sini jer lah coletehnya, Bbye~ Insha Allah jumpa lagi di entry yang akan datang ;) Tapi entry yang akan datang apa lagi erk nak ceta, huhu aku tengah kosong idea nih weyyy.



With Love, Zila Abdullah