BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

21 November 2013

"Zikir Terapi Diri"


Assalamualaikum

Oleh sebab hobi suka mendengar lagu yang ada makna tersendiri. Tiba tiba di satu pagi terdengar satu "zikir" yang selalu jadi pilihan hati dan juga yang selalu membuat hati ini jadi tenang. Yeah ! betul. "zikir terapi diri" itu by Hafiz Hamidun.

Memang betul orang kata, bila dengar alunan zikir ini alamat lah diri rasa macam kerdil jer rasa macam tenang jer rasa macam nak nanes jer sambil INSAF macam kena elektrik tahap kegabanan gettew ! Yes, aku sokong bila ada orang cakap macam tu. Tak caya ? Try lah.
Tak rugi tau dengar zikir ni sambil menyebutnya why ? sebab dapat banyak pahala, lagi best dari dengar lagu yang entah ape jer motifnya right ? Lagipun, zikir macam ni sesuai sangat bagi orang yang tengah bersedih hati, Bak kata pakar psikologi zikir ini adalah salah satu ubat hati dan juga zikir ni boleh membuat kita dekat tau denganNya dan terus mengingatiNya. Its #FAKTA oke ? *banyaklah kau fakta situ ya lang*

Oh, ya ! teringat satu sabda Rasululah saw iaitu..

Rasulullah saw. bersabda, "Lazimkan membaca subha nallah walhamdulillah wala ilaha illallah wallahu akhbar, kerana semua itu dapat menghapuskan dosa sebagaimana gugurnya daun dari pohon".
  (HR Ibnu Majah)

So, Amacam korang? senang senang jer kan kita dapat pahala, dengar dan menyebutnya sahaja boleh mengugurkan dosa kita. Right ?

Eh! iya pula kan, tanpa membuang masa jom kita layan dulu yang ni oke ?



Allahu Ya Rahman by Hafiz Hamidun, zikir yang sungguh membuat hati rasa macam nak nanes jer tau !

Oh ya lagi satu, zikir selebihnya korang boleh tengok & dengar lagi kat  
Arteffects International


And this pula antara koleksi zikir terapi diri by Hafiz Hamidun


Jom aku ajak kalian semua, marilah sama sama kita amalkan ^,^ mendengar dan menyebut zikir walaupun bukan 24hours menyebutnya tapi sekurang kurang dengarlah dan hayati dalam kehidupan seharian barulah kata Cool gettew ?



With Love, Zila Abdullah

0 people yang sweet: