BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

12 December 2013

Padan muka awak kan ? Prankkkkkk !


Assalamualaikum SAYANGS ?

Cewah.... panggil sayang pulak entry kali ni ya siap buat tajuk yang tak sopan sangat gitu kau ya langforever semacam jer ni tau tak suka tak suka ~ haha ish malu lah marah diri sendiri ? *ayatmengedikdisitu*

Eh, lain cerita guys lama gile aku tak jenguk belog tersayang ni tau, tapi pleaseee ya? please bagitau aku bahawasanya belog aku ni dah mula sunyi suram dan seram lagi kelam gitu, alaaa jangan merajuk ya my belog i m s o s o r r y ~ terlalu tak dah mood lah katakan nak update dan lagi malas menaip dan lagi malas dengan line yang macam siput. sangattu. so lambat. so lidut. ish. geram. nakbagitau.

Oke lah suda cukup cerita pendahuluannya di situ.

Jadi berbalik pada tajuk. if ada yang perasaan lah. baru baru ni aku ada share gambar instagram aku ni kat FB yang mana gambar itu menunjukkan seorang LELAki yang segak lagi kacak dan lagi macam tengkorak haha sorry tersasul pulak bicaranya :P huh  korang tak perasaan ? alaaaa, gambar yang ni bah..


Haa, tu lah gambarnya dan ini lah ceritanya. Alkisah tersebutlah kisah tentang surprise birthday untuk kanda yang tercinta wawawa. romantik gile tu ayatnya haha stop stop stop. oke sambung cerita.

Tak terfikir pulak sebenarnya nak buat prank untuk si pak cik ni, eh pck kah ? haha Encik "F" lah, Mula mula tu beginilah ceritanya, first aku buat group "wechat" yang dah di beri nama "macam comel jer" yayy  clash gitu kau seiring dek zaman sekarang, hehe antara individu2 yang terlibat iaitu ofcz abg2handal : Abg Lanz, Abg Ons =P *siapa berminat boleh call ya, kedua2nya still single like kacak2 belaka* hahaha.

So, prank tu bermula dengan agenda nya seperti ini

 

 



Selepas beberapa jam macam tu (Abg handal Lanz aku pak cik arman and mak) kami jumpa lah dekat depan kedai Milimewa sebab nak beli barang sponsor, beli kek and beli hadiah sikit huhu *inilahmasalahnyakalaubuatlastminutesemuaperlutenagacepat* Oh ya, Abg handal Ons tak ikut sebab dia cover Jims pulak di Pangi huhu



Bila dah setel beli apa kebenda semua tu termasuk beli kek kat atas tu pastu kami pakat lah ni nak mulakan prank tu dalam tepon, mak yang contact jims dulu melalui tepon abg ons sebab time tu Jims punya phone lobet lah pulak tapi sayangnya hampir2 saja ketahuan apabila satudua kali Ons tak jawab panggilan *alahaiii time ni lah dia da mula tak jawab panggilan* So,terpaksa lah abg Lanz tepon abg Ons di nombor digi untuk suruh jawap panggilan *haishhh sikit lagi jims perasan time tuh* So, bila bertepon is like that

Mak : Assalamualaikum
Jims: Waalaikumsalam
Mak: Jimmy di mana kau ni ? *dengan nada garang*
Jims: Bangunan sapang mak kenapa ?
Mak: Malam ni kau datang rumah ya
Jims: kenapa mak ? ada apa ?
Mak : Datang sedja kau, si zila nih lain2 jak ni dari tadi pagi menangis2 terus
Jims : Ha, ye lah...

Then, lepas sak mak tepon kan dengan dia si abg ons hantar mesej di "wechat" macam nih,


haha aku pun dah mula keluarkan gelak yang sangat evil seolah olah dia memang dah nak kena dah ni, hihi bahagianya  bila bagi prank dengan orang kan ? ^^

Masa ni aku tak jawap panggilannya sebab dari pagi aku memang buat buat merajuk dan marah2 dengan dia hehe kesian kesian banyak kali dia contact tu time perjalanan ke rumah, aku yang duk sms + wechat banyak kali dengan abg ons and abg lanz pun tak terjawap sebab si jims memang tak tenang dalam keta time tuh aduhaiii sikittt lagi ketahuannnn sebab aku contact abg lanz time tuh hehe

Then, bila da setel semua dan dorg pun da sampai kat rumah tadaaa 

Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi

Selamat Hari Jadi Jimmy
Selamat Hari Jadi

Tiup lilinnya   



Eh eh eh siapa pula hari jadi ni huhu

*Oh ya, soryy sebab time prank tu sampai ke puncaknya tapi tak da pula gambarnya weyy, lupa ? almaklumlah best sangat kan ? sampai sampai tangkap gambar pun da lupa huhu =P


Sila mengaku ambil gambar di instagram ya langforever wawawa


So,  Happy 23th to my darling! again. again and again. hehe tak habis habis aku wish kat dia sampai mungkin dia dah bosan tu. haha ya lah semua aku buat dan semua website aku wish kan dari ke prank. surprise. whatsapp. wechat. instagram. facebook. twitter. ofcz my blog kecintaan ini bersama entry ini. huhu

Dan lagi plus ofcz calling lagi tau siap Nyanyi2 lagi tuh jam 12am wauwww~ macam puntianak sak aku rasa suara ku time tuh sudah lah tengah malam. haha alaaa, tak pe yang penting ikhlas dan sampai ke hatinya tuh da cukup ? tapi u'olssssssssssss dia nangis tauuuuuuuuuuuuu bestnyeeeeeee tak sia sia aku nyanyi macam suara puntianak kakakaka. Soryyy syggg i buat you terharu pulak kan =P *ish tolonglah muntah kacang hijau* ayat tu sangat buat i geli tau huhu eh padahal ayat tuh lah aku bina sendiri =P


Haihhh~ baru perasaan rupanya ini perenggan terakhir sudah haha punya khusyuk aku menaip entry tu lah doube dozzzzz sangat kan menaippp =P Haa ye lah nanti kita dating lagi lah guys di entry yang selanjutnya oke ? Whatever, keep in the touch and tq for reading ^^

With Love, Zila Abdullah

06 December 2013

Majlis Pengenalan Rela | Entry Bergambar


Assalamualaikum


Hai  kawan kawan semua, mahupun yang cantik ataupun yang kacak -,-'

Ewah ! nampaknya kita bertemu lagi dengan entry bergambar, aduyyy ! tiap kali buat entry mesti titlenya | Entry bergambar haha nampak sangat disitu ada point yang tersembunyi (Eh, terjujur pulak mulut ni) Haaa ! biar aku terus terang jer lah ya adik adik beta sekalian, sebenarnya akak zila kau ni dah mula da malas menaip, entah lah kenapa malas sangat akak cantik kamu ni *eh, terpuji diri sendiri pulak*

Yayyy, well sifat malas tu perlu ada juga kadang-kala lah ! haha aku memang seorang yang berpengaruh*Sila gelak satu dunia muahahaa, eh eh eh ! sudah sudah ! banyak pulak coletehnya mak "a"non mu ni kans ?

Oleh itu, nak di jadikan cerita sebenarnya entry ni dah lama dalam draft tapi lupa pula nak publish huhu *sory aku memang seorang pelupa* Tapi Majlis ni di adakan di kampungku lah pada bulan lepas kot if aku tak silap lah Actually, dah dua kali majlis rela diadakan di kampung aku ni tapi entahlah kenapa dah dua kali pulak huhu maybe yang baru baru ni yang fresh kot and tambahkan ramai ahli lagi maybe lah

Best sangat korang ikut majlis macam ni whyy ? sebab dapat free2 ceramah, haha *ayat aku yang paling clash* hehe tak lah macam tu pulak, aku rasa best juga lah sebab melalui majlis pengenalan macam ni kita boleh mengetahui serba sedikit sejarah lama Negara. Ye lah bak kata orang, kalau hanya tinggal jer kat negara tu tapi tak tahu asal usul dan sejarah negara tu apa lah gunanya kan ? ewah, *ayatpolitiksangat*

Selain itu, dalam majlis tu juga aku pun adalah join rela dah sekarang huhu so, korang ? i dah malas taip panjang korang tengok gambar lah kans ?









 

Dah habis majlis, ktorg tak pulang rumah lagi tau, sebab ktaorg nak selca2 kejap dan mengenali lah antara satu sama lain *Nyata disitu pergenalan *antara rela lama dan rela newbie* huhu


Ni tuan yang paling sporting, siap pilih tempat gambar yang cantik dan tak comot huhu baru lah cool gambarnya huhu



My Mom memang suka menari oke ? sama betul oke dengan anaknya yang kiut lagi comel ni =P


Helllooo ! Hai Genk ? buad apa tuh ? meh meh sini tengok gambar i jap ? muehehehe =P

P/s : Banyak entry dalam draft yang belum habiskan lagi dan belum publish lagi.




With Love, Zila Abdullah

04 December 2013

Wordless Wenesday - Happy 23th to my darling!



Assalamualaikum



Nanti update yang selanjutnya k ?
 keep in the touch


With Love, Zila Abdullah