BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

12 December 2013

Padan muka awak kan ? Prankkkkkk !


Assalamualaikum SAYANGS ?

Cewah.... panggil sayang pulak entry kali ni ya siap buat tajuk yang tak sopan sangat gitu kau ya langforever semacam jer ni tau tak suka tak suka ~ haha ish malu lah marah diri sendiri ? *ayatmengedikdisitu*

Eh, lain cerita guys lama gile aku tak jenguk belog tersayang ni tau, tapi pleaseee ya? please bagitau aku bahawasanya belog aku ni dah mula sunyi suram dan seram lagi kelam gitu, alaaa jangan merajuk ya my belog i m s o s o r r y ~ terlalu tak dah mood lah katakan nak update dan lagi malas menaip dan lagi malas dengan line yang macam siput. sangattu. so lambat. so lidut. ish. geram. nakbagitau.

Oke lah suda cukup cerita pendahuluannya di situ.

Jadi berbalik pada tajuk. if ada yang perasaan lah. baru baru ni aku ada share gambar instagram aku ni kat FB yang mana gambar itu menunjukkan seorang LELAki yang segak lagi kacak dan lagi macam tengkorak haha sorry tersasul pulak bicaranya :P huh  korang tak perasaan ? alaaaa, gambar yang ni bah..


Haa, tu lah gambarnya dan ini lah ceritanya. Alkisah tersebutlah kisah tentang surprise birthday untuk kanda yang tercinta wawawa. romantik gile tu ayatnya haha stop stop stop. oke sambung cerita.

Tak terfikir pulak sebenarnya nak buat prank untuk si pak cik ni, eh pck kah ? haha Encik "F" lah, Mula mula tu beginilah ceritanya, first aku buat group "wechat" yang dah di beri nama "macam comel jer" yayy  clash gitu kau seiring dek zaman sekarang, hehe antara individu2 yang terlibat iaitu ofcz abg2handal : Abg Lanz, Abg Ons =P *siapa berminat boleh call ya, kedua2nya still single like kacak2 belaka* hahaha.

So, prank tu bermula dengan agenda nya seperti ini

 

 



Selepas beberapa jam macam tu (Abg handal Lanz aku pak cik arman and mak) kami jumpa lah dekat depan kedai Milimewa sebab nak beli barang sponsor, beli kek and beli hadiah sikit huhu *inilahmasalahnyakalaubuatlastminutesemuaperlutenagacepat* Oh ya, Abg handal Ons tak ikut sebab dia cover Jims pulak di Pangi huhu



Bila dah setel beli apa kebenda semua tu termasuk beli kek kat atas tu pastu kami pakat lah ni nak mulakan prank tu dalam tepon, mak yang contact jims dulu melalui tepon abg ons sebab time tu Jims punya phone lobet lah pulak tapi sayangnya hampir2 saja ketahuan apabila satudua kali Ons tak jawab panggilan *alahaiii time ni lah dia da mula tak jawab panggilan* So,terpaksa lah abg Lanz tepon abg Ons di nombor digi untuk suruh jawap panggilan *haishhh sikit lagi jims perasan time tuh* So, bila bertepon is like that

Mak : Assalamualaikum
Jims: Waalaikumsalam
Mak: Jimmy di mana kau ni ? *dengan nada garang*
Jims: Bangunan sapang mak kenapa ?
Mak: Malam ni kau datang rumah ya
Jims: kenapa mak ? ada apa ?
Mak : Datang sedja kau, si zila nih lain2 jak ni dari tadi pagi menangis2 terus
Jims : Ha, ye lah...

Then, lepas sak mak tepon kan dengan dia si abg ons hantar mesej di "wechat" macam nih,


haha aku pun dah mula keluarkan gelak yang sangat evil seolah olah dia memang dah nak kena dah ni, hihi bahagianya  bila bagi prank dengan orang kan ? ^^

Masa ni aku tak jawap panggilannya sebab dari pagi aku memang buat buat merajuk dan marah2 dengan dia hehe kesian kesian banyak kali dia contact tu time perjalanan ke rumah, aku yang duk sms + wechat banyak kali dengan abg ons and abg lanz pun tak terjawap sebab si jims memang tak tenang dalam keta time tuh aduhaiii sikittt lagi ketahuannnn sebab aku contact abg lanz time tuh hehe

Then, bila da setel semua dan dorg pun da sampai kat rumah tadaaa 

Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi

Selamat Hari Jadi Jimmy
Selamat Hari Jadi

Tiup lilinnya   



Eh eh eh siapa pula hari jadi ni huhu

*Oh ya, soryy sebab time prank tu sampai ke puncaknya tapi tak da pula gambarnya weyy, lupa ? almaklumlah best sangat kan ? sampai sampai tangkap gambar pun da lupa huhu =P


Sila mengaku ambil gambar di instagram ya langforever wawawa


So,  Happy 23th to my darling! again. again and again. hehe tak habis habis aku wish kat dia sampai mungkin dia dah bosan tu. haha ya lah semua aku buat dan semua website aku wish kan dari ke prank. surprise. whatsapp. wechat. instagram. facebook. twitter. ofcz my blog kecintaan ini bersama entry ini. huhu

Dan lagi plus ofcz calling lagi tau siap Nyanyi2 lagi tuh jam 12am wauwww~ macam puntianak sak aku rasa suara ku time tuh sudah lah tengah malam. haha alaaa, tak pe yang penting ikhlas dan sampai ke hatinya tuh da cukup ? tapi u'olssssssssssss dia nangis tauuuuuuuuuuuuu bestnyeeeeeee tak sia sia aku nyanyi macam suara puntianak kakakaka. Soryyy syggg i buat you terharu pulak kan =P *ish tolonglah muntah kacang hijau* ayat tu sangat buat i geli tau huhu eh padahal ayat tuh lah aku bina sendiri =P


Haihhh~ baru perasaan rupanya ini perenggan terakhir sudah haha punya khusyuk aku menaip entry tu lah doube dozzzzz sangat kan menaippp =P Haa ye lah nanti kita dating lagi lah guys di entry yang selanjutnya oke ? Whatever, keep in the touch and tq for reading ^^

With Love, Zila Abdullah

0 people yang sweet: