BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

29 January 2014

Aku Cuba



 
Baik. Baik aku cuba diam saja. Aku tak akan berkata apa apa tentang itu lagi. Baik aku jaga hubungan dengan Allah dulu darimu wahai sang kekasih. Baik, aku akan cuba mengerti. Aku cuba memahami dan aku akan cuba mematangkan diri.

Sungguh. aku rasa mungkin ini jalan dariNya untuk kita mengerti bahawa ujian dalam ikatan memang selalu ada. Memang aku akui, aku selalu bersangka buruk tanpa aku sedari, bahawa sifat itu akan memburukkan diri. Tapi, aku manusia biasa. Tak mungkin lari dari sifat sebegitu rupa. aku akan cuba. Cuba untuk selalu bersangka baik dalam hidup ini. Selalu berfikir positif itu perlu letak dalam diri.


Aku harap moga engkau juga akan mengerti mengapa aku mendiamkan diri. mengapa aku sepi seperti ini. dan aku selalu berdoa moga Allah memberikanmu jalan hidayah diri & sentiasa menjaga istiqamah diri. Moga Allah mendetikkan rasa sedar di hatimu nanti, wahai sang pujaan hati.

Dan juga, aku berharap moga suatu hari. Bila kita bersatu di dalam ikatan suci nanti. Kau akan memimpin diri ini. Kau akan membimbing dan mendukung diri ini agar tidak selalu lalai dalam mengingati diri juga mengingati yang Maha Ilahi.

Aku hanya bergantung sepenuhnya pada Allah. dan aku harap kau juga begitu nanti. Insha Allah, bila kita berdua hanya bergantung padaNya. Percaya. Dia tak akan biarkan kita membuat keputusan yang salah dan Dia akan pastikan masalah yang kita lalui tetap ada jalan penyelesaian. sebab Dia Maha Pencipta kita, Dia tahu kelemahan kita dan Dia tahu untuk kuatkan hatikita.


With Love,
Zila Abdullah.

15 January 2014

15 Hadiah sesuai untuk lelaki


Assalamualaikum

Dalam banyak banyak perkara, ini adalah salah satu perkara yang buat aku rasa terkaku, why ? sebab aku paling pemalas nak cari hadiah and pikiaq nak bagi hadiah ape ye untuk lelaki ? tau lah orang laki ni sometimes ada benda yg dia suka sometimes tu tidak ? hmmm if perempuan tadi alaaa, senang jer tutup mata dan hidung pun boleh teka geng gitu haha sebab perempuan ni banyak benda yang dia suka tak macam lelaki kan ? cerewet sikit hihi

Hadiah ni sebenarnya bukan untuk hari jadi saja tapi untuk anniversary ke, kejayaan ke, atau just bagi untuk saje saje pun boleh asalkan pasang niat ikhlas jer itu jauh lagi penting right ?



So, ini antara idea hadiah yang mampu aku listkan,  aku tak bagi captionnya just point jer ya harap membantu untuk korang oke hehe :

1. Minyak wangi
2. Wallet
3. Belt @ tali pinggang
4. Baju/Seluar
5. Jam
6. Pen 
7. Gadget
8. Aksesori
9. Cincin
10. Jaket
11.Produk kecantikan
12. Majlis hari jadi
13. DIY birthday card
14 .Kasih sayang
15. Doa
Yang nie lebih sweet and bermakna dari 14 kat atas.


P/s : Sebenarnya memang susah nak cari hadiah untuk lelaki. Tapi untuk perempuan paling senang nak cari. Dan ini pon diakui sendiri oleh kaum lelaki kan? So kesimpulannya kenalpasti lah keinginan dan kehendak pasangan atau lelaki itu untuk memudahkan kita mencari hadiah yang sesuai untuk mereka.


 With Love,
Zila Abdullah

12 January 2014

Bittersweet 2013


Rasanya, aku adalah golongan yang sangat sangat lembab plus blogger yang tak lah ya tegar mengupdate gitu Why ? sebab benda yang dah jadi begitu lama baru aku update kat blog muehehe *aku memang pemalas* sila gelakkan aku HAHAHAHAHAHA

Alright, *tutupcerita* *Bukacerita* Assalamualaikum guys and Assalamualaikum New Year 2014 ?

Sedar tak sedar dah duabelasharibulan12014 hee~ nampak sangat kan kat situ, cepatnya masa berlalu.... terasa baru jer menikmati alam remaja yang berumuran belasan tahun heee tahun ni pula alahaiii Insha Allah i a m official 20 gitu cewaa...... Insha Allah.. this year i think, a lot of things going to happen in Allah's will. one of it is I am getting married. eh tersipu malu pulak nak gaku. Whatever, pray for us ye dear semua doakan agar dipermudahkan segala urusan kitaorg ni. huhu

Tahun ni azam ada tiga menjadi seorang insan yang berguna iaitu I want to be the best servant to Allah, a good daughter, a good sister and Insha-Allah, best wife to my future husband. Secondly, nak sangat pandai masak haha (pengaruh masterchef ni) and Lastly, nak sangat selalu update entry baru kat blog Insha Allah tapi *takjanji* tau my blog  hehe

So, ini adalah antara "Bittersweet" yang ku alami selama bersama 2013 :

  • Anak Angkat
















Sebagai seorang yang suka kucing so aku pun nak juga bagi tunjuk kat blog ku ni bahawasanya aku dah ada anak angkat baru iaitu anak angkat kucing meowwww~ hehe *sambilgigitmanja* Oh ya, nama dia si "CintaorNeneng" =P Punya namanya cantik gitu.. haha.

  • Perubahan dalam diri 

Ofcz ! "Jerawat Muka" dah semakin berkurang : Apa tipsnya ? lahaiii tak da lah tak da pakai apa apa pun cuma pakai Safi Balqis Perfect 10 dan rajin mandi. gitu kan ? huehuehuehue


 
Aku dah temok ! sikit jer lah bukan banyak mana pun but yang paling penting tak lah kurus dah macam dulu sampai sampai ada orang panggil aku "Makcik" oke ? muahaha rasa macam sedih pulak kan bila ada orang panggil kite macam tu padahal umur baru jer belasan tahun gitu :P

 

Dah pakai Spek ya sekarang, sebab mata tak boleh dah tahan kaburnya and magrain makin menjadi jadi pulak pastu degil sangat tak mau pakai then terus "Mata Membengkak" So akibat degil punya pasal kan tanya Encik Google dulu sama ada nak ke pakai ni atau tak ni! lepas jer tanya banyak lah yang jawab iya dan tidak Lahaiiii, tak puas hati juga terus tanya Akak kesayangan "Akak Elly" (sebab akak elly pakai spek kan) , So dia suggest macam ni "Lagi Afdal zila pakai" So pakai lah sekarang hehe and ONE THING, My Magrain makin berkurang Yuhuuuu

  •  Pegi Jalan Jalan
Sebenarnya sejak kecil lagi aku da simpan impian dan angan2 kononya nak pegi lah ni tempat yang sejuk2 macam kat korea, tak kisah lah sama ada tempat tu hanya buatan ataupun semula jadi yang penting tempatnya sejuk dan ada ais, dah kira oke lah kan huhu So, aku ada dengar yang mana Icity kat Shah Alam ada benda ni then aku pun buat tabiat lah nak jugak pegi situ nak jugak yang tu aku nak jugak hihi So ? Finally aku dapat pegi juga kikiki

 
Pegi Hangout kat Icity Shah Alam, memeh ya~ HAHA 

 
Pegi Hangout kat Putrajaya sambil Shoot2 jap

 
Jalan jalan jap kat Pantai sebelum balik kl hehe

 
Sempat singgah dungun and sempat makan makan sambil ambil angin jap huhu

   
Sungai Gabai, eh dah citer tempoh hari kan ?

 
Nie Hangout kat Menara Petronas kembar tu huhu 

 
Ni pun dah update tempoh hari tentang Funfair kat kunak tu

 
Hangout time petang kat Jambatan kg Gading Gading

 
Time pegi kenduri, ni last december punya citer

  • I got Engaged on 8th August 2013
 
Mohon doa dari korang semua supaya Allah panjangkan jodoh kami berdua sampai bila bila dan hingga ke Jannah Insha Allah Amin dan Doakan agar urusan kitaorang dipermudahkan k



 So, Happy New Year People
walaupun agak lambat wishnya huhu
yang penting awal tahun tu pun boleh kan ? hihi
Oke lah guys, See you later Bebai!


P/s : banyak benda seronok aku rasa sepanjang 2013. harap 2014 lagi banyak benda seronok akan berlaku. AMIN 


"Learn from last years and do better in coming years"

Goodbye 2013,
  All memory with you i will keep in my heart

And hello 2014,  Please be nice to me every single day oke ?


With Love,
Zila Abdullah