BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

12 January 2014

Bittersweet 2013


Rasanya, aku adalah golongan yang sangat sangat lembab plus blogger yang tak lah ya tegar mengupdate gitu Why ? sebab benda yang dah jadi begitu lama baru aku update kat blog muehehe *aku memang pemalas* sila gelakkan aku HAHAHAHAHAHA

Alright, *tutupcerita* *Bukacerita* Assalamualaikum guys and Assalamualaikum New Year 2014 ?

Sedar tak sedar dah duabelasharibulan12014 hee~ nampak sangat kan kat situ, cepatnya masa berlalu.... terasa baru jer menikmati alam remaja yang berumuran belasan tahun heee tahun ni pula alahaiii Insha Allah i a m official 20 gitu cewaa...... Insha Allah.. this year i think, a lot of things going to happen in Allah's will. one of it is I am getting married. eh tersipu malu pulak nak gaku. Whatever, pray for us ye dear semua doakan agar dipermudahkan segala urusan kitaorg ni. huhu

Tahun ni azam ada tiga menjadi seorang insan yang berguna iaitu I want to be the best servant to Allah, a good daughter, a good sister and Insha-Allah, best wife to my future husband. Secondly, nak sangat pandai masak haha (pengaruh masterchef ni) and Lastly, nak sangat selalu update entry baru kat blog Insha Allah tapi *takjanji* tau my blog  hehe

So, ini adalah antara "Bittersweet" yang ku alami selama bersama 2013 :

  • Anak Angkat
















Sebagai seorang yang suka kucing so aku pun nak juga bagi tunjuk kat blog ku ni bahawasanya aku dah ada anak angkat baru iaitu anak angkat kucing meowwww~ hehe *sambilgigitmanja* Oh ya, nama dia si "CintaorNeneng" =P Punya namanya cantik gitu.. haha.

  • Perubahan dalam diri 

Ofcz ! "Jerawat Muka" dah semakin berkurang : Apa tipsnya ? lahaiii tak da lah tak da pakai apa apa pun cuma pakai Safi Balqis Perfect 10 dan rajin mandi. gitu kan ? huehuehuehue


 
Aku dah temok ! sikit jer lah bukan banyak mana pun but yang paling penting tak lah kurus dah macam dulu sampai sampai ada orang panggil aku "Makcik" oke ? muahaha rasa macam sedih pulak kan bila ada orang panggil kite macam tu padahal umur baru jer belasan tahun gitu :P

 

Dah pakai Spek ya sekarang, sebab mata tak boleh dah tahan kaburnya and magrain makin menjadi jadi pulak pastu degil sangat tak mau pakai then terus "Mata Membengkak" So akibat degil punya pasal kan tanya Encik Google dulu sama ada nak ke pakai ni atau tak ni! lepas jer tanya banyak lah yang jawab iya dan tidak Lahaiiii, tak puas hati juga terus tanya Akak kesayangan "Akak Elly" (sebab akak elly pakai spek kan) , So dia suggest macam ni "Lagi Afdal zila pakai" So pakai lah sekarang hehe and ONE THING, My Magrain makin berkurang Yuhuuuu

  •  Pegi Jalan Jalan
Sebenarnya sejak kecil lagi aku da simpan impian dan angan2 kononya nak pegi lah ni tempat yang sejuk2 macam kat korea, tak kisah lah sama ada tempat tu hanya buatan ataupun semula jadi yang penting tempatnya sejuk dan ada ais, dah kira oke lah kan huhu So, aku ada dengar yang mana Icity kat Shah Alam ada benda ni then aku pun buat tabiat lah nak jugak pegi situ nak jugak yang tu aku nak jugak hihi So ? Finally aku dapat pegi juga kikiki

 
Pegi Hangout kat Icity Shah Alam, memeh ya~ HAHA 

 
Pegi Hangout kat Putrajaya sambil Shoot2 jap

 
Jalan jalan jap kat Pantai sebelum balik kl hehe

 
Sempat singgah dungun and sempat makan makan sambil ambil angin jap huhu

   
Sungai Gabai, eh dah citer tempoh hari kan ?

 
Nie Hangout kat Menara Petronas kembar tu huhu 

 
Ni pun dah update tempoh hari tentang Funfair kat kunak tu

 
Hangout time petang kat Jambatan kg Gading Gading

 
Time pegi kenduri, ni last december punya citer

  • I got Engaged on 8th August 2013
 
Mohon doa dari korang semua supaya Allah panjangkan jodoh kami berdua sampai bila bila dan hingga ke Jannah Insha Allah Amin dan Doakan agar urusan kitaorang dipermudahkan k



 So, Happy New Year People
walaupun agak lambat wishnya huhu
yang penting awal tahun tu pun boleh kan ? hihi
Oke lah guys, See you later Bebai!


P/s : banyak benda seronok aku rasa sepanjang 2013. harap 2014 lagi banyak benda seronok akan berlaku. AMIN 


"Learn from last years and do better in coming years"

Goodbye 2013,
  All memory with you i will keep in my heart

And hello 2014,  Please be nice to me every single day oke ?


With Love,
Zila Abdullah

0 people yang sweet: